Oikea kurssitaso

Somessa kysellään, mikä on yhtiön oikea arvo. Itse olen useampaan otteeseen pohtinut samankaltaisten teknologiayhtiöiden käypiä markkina-arvoja. TEKNOLOGIAYRITYSTEN 'SALAISUUS' ON SKAALAUKSESSA.

ENSUSTA EMME TIEDÄ MITÄÄN! Yhtiön johdon jokeltelu on vaihtunut salatuksi kieroiluksi, ellei suorastaan valehteluksi. Välillä tuntuu, ettei heitä enää kiinnosta mikään (kunhan omat tuloutukset jatkuvat).

Somen 'neuvot' alkavat ärsyttää: "lukekaa raportteja ja yhtiöesittelyjä, niin siellähän kaikki löytyy"...

Viite: Rognen haastattelu 02.10.2023 

https://micropower-mave.blogspot.com/2023/10/rognen-haastattelu.html 

Mm.:

"VUODEN VAIHTEESSA (2024) ON ODOTETTAVISSA ENSIMMÄISET TULOUTUKSET JA NIIDEN ODOTETAAN SKAALAUTUVAN PIAN."

Johdon ennustukset eivät ole tästä maailmasta. Koska mitään ei paljasteta, samaa temppua voidaan toistaa loputtomiin, kuten vaikkapa 'uutisella' "toinen lähetys toimitettu"... (Joku kyseli mikä laiva; ship=laiva, shipment=lähetys...)

Koska mitään faktoihin perustuvaa tasoa ei ole olemassa, johdon töräytykset heiluttelevat kursseja - alkuun, kunnes treidaajat jatkavat kehittelyä. Ja taas on vakaa taso saavutettu.

MUTTA KRUUNUPOHJAINEN KAUPANKÄYNTI ON PELLEILYÄ.

https://www.investing.com/equities/thin-film-electronics-asa-advanced-chart 


Iloista hyppelyä. Mutta parin päivän tuotokset ovat pysyneet YHDEN EUROSENTIN SISÄLLÄ. Pelleilyä!!! Desimaalit johtavat harhaan. Tämähän toimii samalla sijoittajan suojana, jos nousu alkaisi - se olisi alkuun hirveän tuntuinen prosentteina, mutta ei käytännössä, ja sijottaja ehtisi mainiosti matkaan mukaan. Siksi olen vähentänyt omia omistuksiani 35'000:een. Eläköön senttiosake. Ja käteinen.

Todennäköistä on, että ENSU saa virheensä korjattua, mutta ei koskaan pääse itse kaupalliseen tuotantoon. Velttohyppely on terveellisempää kuin hypettäminen.

Joko puemme housut? (Copyright by Jari Tervo)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.