YHTIÖN TUOTEKONSEPTIT

TUOTEKONSEPTEILLA TÄSSÄ TARKOITETAAN YHTIÖN TARJOAMAA TÄYDELLISTÄ, SEN TUKEMAA TUOTETTA/ PALVELUA

KOKO HISTORIA, TUOTTEET

ENSU JA SEN EDELTÄJÄT OVAT OLLEET PIONEEREJA, siihen liittyvät suuret riskit ja mahdollisuudet

-  MUISTITÄGIT 

outo tuote, sen käyttö edellytti erikoisen, mutta edullisen sähköisen lukijan hankintaa; suurehko pakkausalan yritys aikoi liittää sellaisen kaikkeen käsittelemäänsä tavaraan - mutta vielä isompi kilpailija osti yrityksen

itse KONSEPTI jäi kesken, missä ovat lukulaitteet? SELLAISIA OLISI VOITU HANKKIA AVAINPISTEISIIN, kuten rajanylityspaikkoihin, tullilaitokselle, poliisille, kauppojen kassoille, varastoihin ... ja VAPAAKAPPALEITA KIRJASTOIHIN LAINATTAVIKSI, kuten kosteusmittareita 

yhtiö oli em. syystä haavoittuva, liiaksi yhden asiakkaan yhtiö

-  EAS-TÄGIT

ylivoimainen tuote, täydellinen konsepti, mutta suppeat markkinat EIVÄT RIITTÄNEET MASSATUOTANTOON

-  NFC-TÄGIT

ylivoimainen tuote, TÄYDELLINEN PALVELUKONSEPTI pilvi- ja lohkoketjupalveluineen, omaa protokollaa jne.

KAUPALLISTAMINEN KAATUI ROHKEUDEN PUUTTEESEEN, YHTIÖLLE OLI TARJOLLA SADAN MILJOONAN KAPPALEEN TILAUKSIA, MUTTA JOHTO PELKÄSI KORKEITA TOIMITUSSAKKOJA. 

Tj. D. Sutija pakotettiin eroamaan, mutta Keith ja Opstad jatkoivat; viimeksi mainitut nostivat jatkuvasti asiantuntijapalkkioita panoksestaan STRATEGIASUUNNITTELUSSA ja SUURIMPIEN ASIAKKAIDEN PALVELUSSA... Samalla avauksella hallituskin hajosi. Sutija oli tullut yhtiöön 2015, K. ja O. olivat mukana alusta asti.

-  Ei tuotetta

THIN rönsyili kaikenlaiseen, mutta ne olivat hukkaan heitettyjä hankkeita ja eivät johtaneet mihinkään. ENSU joutui nopeasti valitsemaan uuden aihion, sellaiseksi valittiin mikroakut, joiden periaatteet olivat tunnettuja, mutta ne kaipasivat kehittämistä. Aikaa voitettiin, mutta jäikö painokoneen modernisoinnista oikopolkuja, mitkä kostautuvat nyt laatuongelmina?

-  MIKROAKUT

Akut myydään valmiina komponentteina, konseptiin ei, paljosta mainostamisesta huolimatta, kuulu tuoteintegraatiota, mutta asiakas valitsee akkujen päämitat ja kapasiteetin.

Akkujen konseptista puuttuu toistaiseksi tärkein, valmistus

Itse olen pelännyt, ettei muunnettu tuotantolinja täytä vaatimuksia. On mahdollista, että paljon puhuttua toimituserää yritetään valmistaa arkkilinjalla ja samalla etsitään sopimusvalmistajaa, mitä voitaisiin 'markkinoida' lisenssivalmistajana, yhtiön voittona!!!

-  jos akkujen toimitukset kariutuvat, YHTIÖLLE EI JÄÄ MITÄÄN!

Kurssitaso ei kestä pienintäkään negatiivista uutista.

JOHDON TULEE TUNTEA TUOTE, SEN VALMISTAMINEN JA KAPASITEETTI. ENSUn johto ei näytä tietävän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.