Vuosiraporttia odotellessa

Vastoin vanhoja tapoja ENSUn vuosikalenteri näyttää olevan hukassa. Nordnetkin näyttää vain osan 'tulevista tapahtumista'. Kuten aikaisemmin kerroin, mielenkiintoni heräsi ja onko ihme, jos väki herkistyy...

Yhtiön kotisivuilta tieto löytyi, mutta sekin oli sotkettu muiden raporttien joukkoon, looginen järjestys muutettuna.

Koska somessa ei keskustelua ole käyty, vein ilmoituksen sinne. Ensi vastaus oli, ettei raporttien yhteydessä julkaista uutisia. Tämä ei aivan pidä paikkaansa, koska VUOSIRAPORTTI ESITTELEE MENNEEN VUODEN TAPAHTUMAT JA ANTAA SUUNTAVIIVAT SEURAAVALLE VUODELLE. RAPORTTIEN YHTEYDESSÄ OLEMME TOTTUNEET SAAMAAN ERILLISEN YHTIÖKUVAUKSEN.

KÄYTÄN TÄTÄ TILANNETTA ARVIOINTIIN YHTIÖN TERVEYDEN TILASTA. Ennenkin on sattunut, että raportin julkaisemista lykätään - selvä merkki häiriötilasta. 

On erikoista, että MARKKINAJOHTAJUUTEEN TÄHTÄÄVÄÄ YHTIÖTÄ EI AUDITOIDA. Edison toisti yhtiön johdon jakamaa tietoa ja lisäsi siihen omia laskelmiaan. Ilmaan heiteltiin ajatuksia markkinaosuuksista, mutta desimaalien lisääminen ja niillä pyörittely ei synnytä todellista tietoa.

Kun/ jos raportti julkaistaan, kiinnostavinta on sen suhtautuminen edelliseen yhtiön esittelyyn, mikä oli mielestäni asiantuntematonta roskaa. Näemme, miten syvässä yhtiö ui...

Yhtiö on jälleen vedenjakajalla - onnistuu tai ei. Suunnitelmaa B ei ole olemassa. 

ooo

Epäily kalvaa yhtiön tilasta. Johto on esitellyt kunnioitettavan määrän 'langanpäitä', aihioita t. suunnitelmia, joista MIKÄÄN EI OLE TOTEUTUNUT. Pitäisikö koko tehtaan tulevaisuus olla yhdestä nollasarjasta kiinni? Jos se toteutuu, taivas aukenee? Kuinka kauan tällaista toiminta-ajatusta voi pitää hengissä?

Yhtiön historiasta näkee jatkuvasti vääriä väitteitä, jopa yhtiön alkujuurille asti. Muistitägejä joku mollasi, koska 'niiden muistikapasiteetti oli surkea'. Opticom ja THIN alkujaan perustettiin tavoitteena kehittää massamuisti, hakukone jne. Pian havaittiin, että muistit menivät puolijohdeteollisuudelle ja tarvittiin tunnistustägi. Tägin kapasiteetti rakennettiin tarpeeseen, eli tuotekoodin mittaiseksi.

Huolestuttavaa on havaita uuden johdon asiantuntemattomuus. Alkujaan tervehdin ilolla Rognen mukaantuloa, yksi aikuinen jokeltelijoiden joukkoon. Sittemmin olen joutunut pettymään. Tunnetut norjalaiset teollisuusmiehet ovat akkuteollisuudessa aivan pihalla.

ooo

MUTTA, 

YHTIÖLLÄ ON KAKSI VAIHTOEHTOA - JA NIIN ON SIJOITTAJILLAKIN. ON MAHDOLLISTA, ETTÄ YHTIÖ ON TODELLISISSA VAIKEUKSISSA TAI YHTIÖN MYYNNISTÄ KÄYDÄÄN KESKUSTELUJA JA TÄYDELLISTÄ HILJAISUUTTA VAADITAAN. ÄÄRIPÄÄSSÄ SARJAKIN VOI OLLA VALMIINA, MUTTA SIITÄ EI VOIDA KERTOA. JÄLKIMMÄINEN VAIHTOEHTO ON AINOA, MIKÄ VOISI SELITTÄÄ JOHDON NÄYTTÄVÄT SEKOILUT. Myynnissä syntyy uusi organisaatio ja kaikki rakennetaan uudelleen valituista palasista. Kävikö tehtaalla tunnettu asiantuntija puolueettomana sovittajana??? VAIHTOHINNAN ARVIOINTI ON VAIKEAA, ENSU ON ALOITTELEVA YHTIÖ. TARJOUS TIETYSTI KÄSITELLÄÄN YHTIÖKOKOUKSESSA. KAUPPAAN LIITTYVÄT TAVANOMAISET LUNASTUSVELVOITTEET JA -PAKOT.

JÄNNITTÄVIÄ AIKOJA?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.