Pessimismi kasvaa

Somessa mielipiteet ENSUn elinkelposuudesta alkavat jakautua jyrkästi. Jopa tehtaalla käynyt sijoittaja epäilee tulleensa huijatuksi. Itse olen perustellut toimitusvaikeuksia sillä, että painokonetta ei ole saatu muunnettua mikroskooppisen ohuita pinnoitteita kehittäväksi. Akuissa pinnoitteet ovat tasomaisia ja mikroskopiaa tarvitaan poikkileikkaustutkimuksiin. Itse työasemissa ei ole ongelmia, laitteita saa hankittua avaimet käteen periaatteella, mutta niiden integrointi kokonaisuudeksi ja syntyvän linjan kuormituksen/ vaiheaikojen tasapainottamisessa lienee ongelmia. Säästösyistä ENSU joutuu turvautumaan manuaaliseen käsittelyyn, mutta automaatio parantaa laatua pienetämällä ominaisuuksien hajontaa.

Minne rahat uppoavat? Siitä on vain vähän tietoa, mutta johdon palkkiot ovat tulosraporteista luettavissa.

https://assets.milestoneinternet.com/ensurge-inc/pdf/ensurge-q4-2023.pdf  

Vuosia jatkunut  'asiantuntijapalkkioiden' jako on ennenkin ärsyttänyt. Omatunto (?) lienee herännyt, koska saajien nimet on poistettu listasta!!! Tarkastellaan vuotta 2023:

Opstad lienee karhunnut 493'000 $ (lakifirmansa kautta)

Björnstad on saanut 139'000 $ lakifirmansa kautta (minkä toinen omistaja on hänen vaimonsa; erään tiedon mukaan lakifirma ei edes ollut toimiva!)

Newman on laskuttanut 214'000  $

Eikelandille 285'000 $

Rognelle 167'000 $ (muistamme, miten kehuttiin Rognen kieltäytyneen palkkioista ja keränneen 5 %:n osuuden osakemäärästä, sielläkin odottaa 10 äyrin hintaiset optiot)

Muut 153'000 $ (onko liikekumppanille, vai Opstadille; tällaisen hän on aiemmin saanut, nyt nimi poistetaan)

"4. Related party transactions
In 2023 and 2022, Ensurge recorded USD 493 thousand and USD 390 thousand, respectively (net of VAT) for legal services provided by law firm Ræder, in which one of Ensurge’s board members is a partner.
In 2023 and 2022, Ensurge recorded USD 139 thousand and USD 241 thousand for advisory services from Acapulco Advisors AS, a shareholder of Ensurge.
In 2023, Ensurge recorded USD 214 thousand for executive consulting services provided by Mark Newman, a former board member.
In 2023, Ensurge recorded USD 285 thousand for executive consulting services provided by Lars Eikeland.
In 2023, Ensurge recorded USD 167 thousand for consulting services from Admaniha AS, in which one of Ensurge’s board members is the owner.
As of 31 December 2023, the portion of ‘Trade and other payables’ attributable to related parties is USD 153 thousand."

Yhteensä 1'451'000 $, konsulttipalkkioita, siis palkan ja muiden korvausten lisänä.

OLISIKO TÄLLAINEN SUMMA VUODESSA TUONUT YHTIÖLLE RIITTÄVÄÄ, OIKEAA ASIANTUNTIJUUTTA? 

Pienomistajat joutuvat kaksinkertaisen kusetuksen kohteeksi: suunnatut annit varastavat heiltä liudentuvan omistuksen tapahtuessa ja jotkut sisäpiiriläiset kirjoittelevat laskujaan palveluksista, joista ei ole saatu koskaan mitään näyttöä. Olemme todistamassa norjalaisen teollisuusjohtamisen ahneutta, uudet ryhmäläiset oppivat pian talon tavoille. Minkäs tekee, jos suuromistajatkin ovat tyhmiä, ja voivat menettää vielä kaiken. .

Kaikkea peitellään, onko se viite orastavasta omatunnosta?

Sijoittajakalenteri näyttää hukkuneen ja FY2023 vuosiraportin julkaisupäivä löytyy vain kotisivuilta:

https://www.ensurge.com/investors/financial-calendar  

Vuosiraportti julkaistaan (julkaistanee?) 25.04.2024

 

Yleensähän vuoden loppuun vielä lisätään joitakin palkkioita!!!

ENSU SIJOITUSKOHTEENA?

En usko, että ENSU saa linjaansa toimimaan, ja korvaavaa linjaa/ valmistajaa ei tähän hätään löydy. Tuskin mitään myönnetään, vaan etsitään kuumeisesti lisenssistä kiinnostuneita. Tällä uutisella sitten ratsastetaan ja tiekarttoja piirretään - ja anteja järjestetään.

ENSU on salkussani muuttunut pitkäaikaisesta sijoituksesta lyhytaikaiseksi ja osallistun anteihin vain, jos se näyttää lyhyelllä tähtäimellä edulliselta. Johdon temppuilun seuraaminen alkaa kyllästyttää ja blogini keskittyy jatkossa terveiden uutisten selvittelyyn.

Ahneudella ei ole mitään rajaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.