Patentti ei ole resepti

Jonkin teknisen ratkaisun patentoitavuus edellyttää sitä, että se on uusi ja toteutettavissa. Siksi patenttiasiakirja sisältää katsauksen aiheen historiaan, käytännössä vielä yritetään sulkea kaikki mahdolliset kierrot luettelemalla hyväksyttävät valinnat, esim. valmistustavat, materiaalit... Koko paketti vaatii valtavasti työtä ja siksi olen sitä mieltä, että piskuisen yrityksen ei kannattaisi kovin innokkaasti lähteä työstämään hakemuksia. Patenteista vain on tullut päätehtävänsä lisäksi statussymboleja, yrityksen kehityksen mittareita. Ongelmallisinta on, että lopputulos onkin jonkinlainen konsepti - ja taistelut oikeuksista käydään oikeusistuimissa. Oma lukunsa tässä ovat patenttirosvot, mitkä hankkivat oikeuksia ja yrittävät niillä rahastaa.

Julkaistu patenttiasiakirja on uuden lisenssin hankkineen yrittäjän kannalta käytännössä arvoton. Sen mukaan ei voi tehdasta perustaa. Kehittäjän tehtävänä on avata kaikki yksityiskohdat, muuttujat t. parametrit, mitkä ovat todellista aineetonta omaisuutta, kehittäjänsä vuosien tieto-taito. Salaisuudet ovat yksityiskohdissa, joita ei julkisteta, päinvastoin dokumentteihin voidaan piilottaa harhapolkuja ja toivotaan, että mahdolliset kilpailijat niissä menettävät aikaa. Kaikki pyrkivät kopioimaan ja kiertämään.

Somessa suurimpia harhoja on kuvitelma teknologian helposta siirrosta, jopa johtotason ihmiset pohtivat peruskoneen kopioimista.

Lisensointi edellyttää pitkää yhteistyötä ja siten myyjän sitoutumista = henkilökuntaa. Tärkein kriteeri on toimiva, tuottava kokonaisuus. Tämä edellyttää täsmällistä tietoa laadusta ja suorituskyvystä, mitkä ENSUn kohdalla antavat odottaa...Lisenssikohdekin vaatii kehittämistä ja apuna ovat tietenkin materiaali- ja konetoimittajat. Silmäparien lisääntyessä vaara salaisuuksien paljastumisesta kasvaa. 

Patenttien voimassa pitäminen tulee kalliiksi. 

Tieteellinen julkaisu tuo näyttävyyttä ja lisää luottamusta, mutta samalla se AVAA EM. SALASSA PIDETTÄVÄÄ TIETOA.

Johdon mukaan joka nurkan takana on ollut jo vuosia lupaus nollatuloksesta, mutta näyttää siltä, että kaikki liiketoimintamallit odottavat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.