South 8 Technologies, Maxwell, Tesla

Yhteisiä nimittäjiä on kaksi: Shirley Meng ja superkondensaattorit. Jatkamme tutkimusmatkaa... 

https://south8technologies.com/technology/ 

Yhtiön tuotteet:

1.  Sähkökemiallinen kondensaattori (eli super- tai ultrakondensaattori)

 

2.  Litiumioniakku

 

3.  Litiummetalliakku

 

Superkondensaattori on kehityssalkkua täydentävä tuote, se ei korvaa akkuja, mutta voisi olla hybrideissä (yhdistelmänä) ylivoimainen. 

Teslaa pidetään akkujen vannoutuneena kannattajana, mutta se osti superkondensaattoreita kehittävän Maxwellin - missä Meng on työskennellyt.

https://electrek.co/2019/10/07/tesla-maxwell-ultracapacitor-business/ 

Tesla on integroinut Maxwellin organisaatioonsa oston jälkeen, hinta oli 200 m$.

"When Tesla announced the acquisition of the San Diego-based ultracapacitor and battery company Maxwell for over $200 million, it was unclear if it was for the company’s main business, ultracapacitors, or for its new dry electrode technology for battery cells."

Analyytikot arvuuttelevat, että Tesla hoitaa Maxwellin sitoumukset, mutta jatkosta ei ole tietoa. Elon Musk oli aikeissa 90-luvulla suorittaa tohtorintutkintonsa juuri superkondensaattoreihin liittyen, mutta keskeytti ja perusti internetyhtiön.

Kondensaattorit ovat Maxwellin päätuote, mutta sen akkutuotanto voi olla houkuttelevampi. Kondensaattoriryhmän koko on 225 henkeä ja liiketoiminta 100 m$:n arvoinen.

"Chris Stewart, now the ‘Head of Maxwell Ultracapacitors at Tesla’, says that 225 people work on ultracapacitors at the company and the business is worth “~$100 million.”

Akkuihin nähden kondensaattorit saadaan nopeasti ladattua ja purettua, mutta niiden enrgiamäärä on alhaisempi. 

Ensurgen tiekarttaan ei ole kondensaattoreita merkitty, mutta ne voisivat tulla ainoaksi virtalähteeksi tapauksissa, missä vaaditaan pientä tehoa, tai ne voisivat täydentää akkuja, kun tarvitaan suuria tehopurskeita, tai voisivat tulla kysymykseen olosuhteissa, missä lataukselle ei ole aikaa tarjolla? Lisäksi niillä saadaan kehitettyä korkeita jännitteitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kommentti 15.09.23, uusittu

Patentti?

MERKINTÄ 2, ESIM.